Vi arbejder ud fra en anerkendende pædagogik og dagene tilrettelægges på børnenes præmisser. Vi lytter til børnene, og vi møder og udfordrer børnene der hvor de er hver især. Ved konflikter børnene imellem, guider vi dem på en konstruktiv måde.

Vi mener det er vigtigt at børnene kommer ud blandt andre børn og voksne, og ser hvordan samfundet fungere. Det vil fx ske når vi er på ture. Det kan også være en indkøbstur eller en tur ud og møde andre private pasningsordninger. Når børnene når børnehavealderen, vil vi så vidt muligt besøge kommende børnehave så ofte at barnet kan føle sig tryg ved overgangen.

Vi starter dagene roligt, med hygge og morgenmad. Vi vil de fleste dage gå ture i nærområdet eller tage på tur, fx i skoven, på stranden, i zoologisk have, på biblioteket.

Vi har mulighed for at gå til rytmik i Hvalsø om fredagen, sammen med andre private pasningsordninger samt hjemmepassere. Her bliver børnene præsenteret for forskellige sanglege. Vi har også mulighed for at tage til hal-leg om mandagen, også i Hvalsø. Det foregår i Hvalsøhallen, hvor en stor hjemmepasserforening mødes og sammen laver forskellige tumlebaner af skumredskaber. Her er også leg med bolde og sanglege med bl.a. brug af en farverig faldskærm.

Mad og måltider

Vi prøver at gøre måltiderne så indbydende som muligt ved at sammensætte forskellige smags- og sanseoplevelser. Vi vil skabe ro om spisesituationen og sørge for det bliver hyggeligt samvær.

Maden vil i så høj grad som muligt være økologisk eller dansk. Vi laver ikke fast madplan, men vi tager udgangspunkt i årstidens frugt og grønt og vil sørge for at variere maden.

En dags måltider kan se således ud.

  • Morgenmad kl 7.00-8.00: havregrød eller hjemmebagt boller med smør og pålæg
  • Formiddag kl 9.30-10: frugt, rugbrødsstænger
  • Frokost kl 11.30-12: Varm ret eller rugbrødsmadder. Hvis vi er på tur, har vi madpakke med.
  • Eftermiddag kl 14.30-15: Frugt, grønt eller brød

Alle vil blive tilbudt samme mad, medmindre barnet har allergi.